top of page

Fysiofitness

Fitness in Deurne - Fysiofitness

Fysio Fitness is een vorm van training, onder begeleiding van een fysiotherapeut, o.a. ter verbetering van de spierfunctie en toename van de lenigheid naast gewichtscontrole en conditieverbetering voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren of aan een specifiek gezondheidsprobleem wil werken. Omdat wij als fysiotherapeut als geen ander bekend zijn met het bewegingsapparaat zijn cliënten verzekerd van een professionele begeleiding. Onder onze begeleiding werkt de cliënt aan een trainingsprogramma dat op zijn of haar niveau is afgestemd. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele fysieke beperkingen. Dit programma zal steeds aangepast worden om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Fysio Fitness is een ideale vorm om op een sportieve, verantwoorde manier "fitter" te worden.


Voordat u begint, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats waarin samen met de fysiotherapeut o.a. de huidige belastbaarheidssituatie wordt bekeken, cardiovasculaire problematiek wordt uitgevraagd en persoonlijke doelstellingen worden opgesteld. Om zich een beeld te vormen van de huidige fysieke toestand zal de fysiotherapeut een aantal tests afnemen.Aan de hand van de resultaten en de persoonlijke doelstelling krijgt u een oefenprogramma waarmee u aan de slag gaat.


Fysio Fitness wordt gegeven in de vorm van conditie- en circuittraining, bestaande uit grondoefeningen op de oefenmat, spierfunctieoefeningen met losse gewichten, spierfunctieoefeningen op/met apparaten, conditietraining in de vorm van cardiovasculaire training op de hometrainer, roei-ergometer, steptrainer, crosstrainer en op de loopband. Een Fysio Fitness training duurt een uur.


Waarom Fysio Fitness?

Lichamelijke beweging draagt bij aan de fysieke en psychische gezondheid (fitheid) van de mens. Als u fit bent, geniet u meer van het leven, zowel in uw vrije tijd als op het werk. Uw kwaliteit van leven neemt dus toe. Fysio Fitness is op een verantwoorde wijze bewegen om de gezondheid te verbeteren. Dankzij onze oefenapparatuur is het mogelijk om op een gezonde en veilige manier het hele lichaam te trainen.


Doelgroep:

  • Iedereen met lichamelijke klachten

  • Iedereen die een tijd niet gesport heeft en weer wil beginnen

  • Na fysiotherapeutische behandeling om de belastbaarheid verder te verhogen

  • Preventief ter voorkoming van toekomstige gezondheidsproblemen.

  • Ondersteuning in gewichtsvermindering

  • Sportspecifieke ondersteuning


Geen spierpijn of overtraining!

Deskundige begeleiding door een fysiotherapeut en een oefenprogramma op maat voorkomen heftige spierpijnen na de training. Tijdens de conditietraining maakt u gebruik van een hartslagcontrolemeter of BORG schaal om een optimaal trainingsrendement te behalen. Ter voorkoming van overtraining is dit bovendien voor u en de trainingsbegeleider een veilig gevoel.


Samen bewegen.

In kleine groepjes van maximaal zes à zeven personen, waardoor een goede individuele begeleiding mogelijk is. De grootte van de groep is mede gekozen om een zo goed mogelijke begeleiding te kunnen geven aan mensen met klachten, zoals bijvoorbeeld chronische rugklachten, sportblessures, instabiliteitsklachten en andere specifieke klachten.


Hoe is mijn conditie?

Wanneer u graag wilt weten hoe uw algehele conditie is, kunnen wij die bepalen aan de hand van een fitheidstest. In deze test wordt gekeken naar gewicht, bloeddruk, vetpercentage, spierkracht, lenigheid, balans en coördinatie en het algeheel uithoudingsvermogen. De trainingsdoelen die aan de hand van deze fitheidstest naar voren komen, zullen met u worden overlegd. Nadien kunt u nog overwegen om na een trainingsperiode van 3 maanden een hertest te ondergaan om uw vooruitgang vast te stellen.


Deelname aan de Fysio Fitness.

Voor meer informatie zie onze website www.retera-leefstijl.nl

Neem contact op

bottom of page