top of page

Fasciatherapie

Fascie is een vorm van bindweefsel, wat ons hele lichaam met elkaar verbind.Het zit als lagen onder de huid en rondom de spieren, botten, gewrichten en organen. Deze lagen zijn onderling met elkaar verbonden. De verschillende lagen kunnen ten opzichte van elkaar glijden, waardoor wij soepel kunnen bewegen. Op bepaalde plaatsen in ons lichaam zijn de fascielagen verdikt, en vormen ze het kapsel van gewrichten of gewrichtsbanden.


Fascie zorgt ervoor dat ons lichaam een samenhangend en functionerend geheel is. Fascie is belangrijk in het opbouwen en overdragen van spanning en kracht in de omliggende structuren. Het zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen in ons lichaam van elkaar gescheiden worden, maar toch met elkaar verbonden zijn. In de fascie liggen onze bloedvaten, lymfevaten en zenuwen. Ook vindt er de stofwisseling plaats tussen bloed en organen.


Wat doet de fysiotherapeut?

Met behulp van speciale handgrepen (fascietechnieken), worden de verklevingen losgemaakt waardoor het glijden van de verschillende fascielagen ten opzichte van elkaar zal verbeteren. Hierdoor zal de pijn en stijfheid afnemen en wordt de doorbloeding van het weefsel en de werking van het lymfestelsel geoptimaliseerd.

Neem contact op

bottom of page