• Fysiotherapie Retera
eGym boeken

eGym in Deurne

Nieuw!
Immunity boost trainingsprogramma op eGym

Sterke spieren voor een sterk immuunsysteem.

Het Immunity Boost programma zorgt dat je je spieren in immuniteitsboosters verandert!

Met zijn unieke intensiteit en progressie is het Immunity Boost programma ontworpen om het vrijkomen van myokines te bevorderen. Tegelijkertijd voorkomt het dat je je lichaam overbelast waardoor je het risico op infectie zou kunnen verhogen. Met gerichte spiertraining kun je je immuunsysteem versterken en kun je doelbewust en effectief trainen - zonder je systeem te overbelasten.

Wat zijn myokines
Wanneer je traint laten je spieren stoffen vrijkomen (boodschapperstoffen), de zogenaamde “myokines”. Myokines beschermen je tegen ziekte en vormen het “laadstation” voor je immuunsysteem. Dit betekent dat sterke spieren niet alleen zorgen voor meer kracht maar dat zij ook het immuunsysteem versterken en fysieke fitheid bevorderen.

Hoe werkt het Immunity Boost programma?
Het hele programma bestaat uit 4 fasen en elke fase bestaat uit 6 trainingen. Wanneer je 2x per week traint duurt het programma 3 maanden. De training zelf bestaat uit een warming up, krachttraining en cooling down.

  1. Get started. Rustige start met een lage intensiteit om het lichaam te laten acclimatiseren en een goede basis te ontwikkelen.
  2. Volume up. Spier uithoudingsvermogen met pauzes in de sets om de bloedcirculatie te bevorderen.
  3. Intensity up. Spiergroei met pauzes in de sets om de bloedcirculatie te bevorderen en het vrij laten komen van myokines
  4. Peak. Verhoogde intensiteit om de groeiprikkel te versterken en het trainingseffect te verhogen.

Vanaf de eerste training kun je geheel automatisch trainen gebaseerd op wetenschappelijke principes.

Met conventionele training riskeer je overbelasting en daarmee een verlenging van het tijdsbestek waarin je immuunsysteem verzwakt is. Vooral “bootcamp”-achtige trainingsprogramma’s die je naar je persoonlijke grenzen brengen kunnen riskant zijn.

Met eGym kunnen de trainingsprikkels erg nauwkeurig gecontroleerd worden waarbij de noodzakelijke trainingsprikkels voor spiergroei en het vrijkomen van myokines gegarandeerd worden.

Warming up fase
Een warming up fase met spierlengte training (mobiliteit) verhoogt de circulatie van je lymfesysteem en verbetert de ademhaling om zo je lichaam optimaal voor te bereiden op de trainingsprikkel.

Training
De training op zich bestaat uit progressieve spiertraining die je spieren de noodzakelijke prikkel geven om het vrijkomen van myokines te verhogen.

Cooling down
De cooling down verlaagt verzwakking van je immuunsysteem en versnelt je herstel.

Positieve effecten bij bestaande onderliggende ziektes
Ondersteuning van het immuunsysteem met gerichte training maakt het mogelijk om het afweersysteem van je lichaam te versterken in de tijd van het coronavirus. Gerichte training heeft ook een positief effect op je algehele gezondheid, zelfs in het geval van een verhoogd risicoprofiel.

Onderliggende ziektes zoals verhoogde bloeddruk, hart- en vaatproblemen, type 2 diabetes en longaandoeningen kunnen het risico verhogen op een verergering van de ziekte wanneer er sprake is van een infectie. Niet alleen zal krachttraining je immuunsysteem versterken maar het zal ook positieve effecten hebben op onderliggende ziektes waardoor een verhoogd risicoprofiel aanwezig is.

Ga voor “Goud” met het Immunity Boost programma
De aanbeveling van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) is 150 minuten intensieve fysieke activiteit per week naast spieropbouwende training.

Met het Immunity Boost programma erbij kun je gaan voldoen aan deze aanbeveling – en ons Activiteitsniveau Level 4 – , al met 2 trainingen per week

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

eGym

eGym heeft professionele fitnesstoestellen ontwikkeld voor een state-of-the-art cirkeltraining die in verschillende premium-fitnessclubs in Europa wordt beoefend. De krachttoestellen van eGym genereren weerstand middels een elektrische motor en passen zich dynamisch aan de kracht van de sporter aan. Zo is een heel efficiënte training vol afwisseling mogelijk voor de meest uiteenlopende trainingsdoeleinden. Van spieropbouw en atletiek tot sporten op professioneel niveau. En van regeneratie en revalidatie tot gewichtsverlies en vetverbranding.

De trainingsgegevens worden automatisch met het eGym platform gesynchroniseerd en zijn via de website www.egym.nl en een fitness app gratis toegankelijk voor leden. Hier kunnen ook trainingsschema's worden opgeslagen en aangepast, sportactiviteiten worden geregistreerd en trainingen worden geanalyseerd.

Verder biedt eGym ook de mogelijkheid om gegevens van derden zoals Runkeeper, Nokia Health Mate, Fitbit en Polar geautomatiseerd in de trainingsregistratie en trainingsanalysen mee te tellen. Ten slotte beschikken alle gebruikers over een omvangrijk profielbereik, waarin gemeenschappelijke trainingsgroepen in fitnessteams georganiseerd, elkaar gemotiveerd en met elkaar voor eGym punten gewedijverd kan worden.

 

Formulieren: 

Website door Buro TARGET