• Fysiotherapie Retera
eGym boeken

eGym in Deurne

Retera Bewegen en Leefstijl

Wil jij graag op jouw eigen niveau sporten onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut? Dat kan bij Fysiotherapie Retera door middel van fysio fitness. Fitness biedt uitkomst bij klachten en revalidatie, maar ook als je je lichaam sterk en soepel wilt houden en daarvoor niet naar de sportschool wilt. Om te kunnen sporten bij Retera hoef je niet onder behandeling bij een fysiotherapeut te zijn. Wanneer je kiest voor fysio fitness bij kun je deelnemen aan onderstaande trainingen.

eGym

eGym is een veilige manier van fysio fitness die jou helpt om fitter, slanker en vitaler te worden. Het is een circuit van acht slimme krachttoestellen die met elkaar een ultieme training bieden voor alle grote spiergroepen van het lichaam. eGym is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en lichamelijke beperking.

Klik hier voor de website van Retera bewegen en leeftsijl

Je eGym coach is een van onze vertrouwde fysiotherapeuten. Tijdens een intakegesprek bespreken jullie samen jouw algehele gezondheid en je doelen. Om je niveau vast te stellen, onderga je een krachttest. Vervolgens stelt je coach alle toestellen voor je in. De gegevens worden automatisch bewaard op je persoonlijke polsband. Er is altijd een eGym coach aanwezig om je te begeleiden en adviseren. Naar wens geven we je tijdens de training aanwijzingen om je oefeningen te optimaliseren. Regelmatig gaan we naast eGym met een klein groepje aan de slag met mobiliserende oefeningen of oefeningen om je buik- en rugspieren te verbeteren.

Yoga
Elke woensdagavond verzorgt een professioneel yogadocente Yin Yoga lessen in onze trainingszaal. Yoga brengt lichaam en geest in balans. Yin Yoga is een rustige, langzame, meditatieve vorm van yoga en richt zich op het creëren van ruimte in het bindweefsel en de gewrichten, met veel aandacht voor een correcte buikademhaling. Het is een mooie vorm van yoga als tegenhanger van de drukte die we allemaal dagelijks ervaren. Tijdens de les is er tijd om grenzen te ontdekken, stil te worden en bewuster te worden van wat zich afspeelt in lichaam en geest.

HITT/circuittraining
HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Tijdens deze training doorloop je een grote variatie aan oefeningen. Deze oefeningen worden met eigen lichaamsgewicht of met wat extra losse gewichten gedurende 1 á 2 minuten op hoge intensiteit uitgevoerd. Telkens afgewisseld met een korte pauze. De trainer of fysiotherapeut die deze training verzorgt, ziet toe op het technisch juist uitvoeren van de oefening en past de oefening aan op jouw niveau.

Diëtiste
Wil jij graag je prestaties verbeteren door middel van de juiste voeding? Onze diëtiste staat voor je klaar om sport en voeding op elkaar af te stemmen.

 

Formulieren:

Nieuw!
Immunity boost trainingsprogramma op eGym

Sterke spieren voor een sterk immuunsysteem.

Het Immunity Boost programma zorgt dat je je spieren in immuniteitsboosters verandert!

Met zijn unieke intensiteit en progressie is het Immunity Boost programma ontworpen om het vrijkomen van myokines te bevorderen. Tegelijkertijd voorkomt het dat je je lichaam overbelast waardoor je het risico op infectie zou kunnen verhogen. Met gerichte spiertraining kun je je immuunsysteem versterken en kun je doelbewust en effectief trainen - zonder je systeem te overbelasten.

Wat zijn myokines
Wanneer je traint laten je spieren stoffen vrijkomen (boodschapperstoffen), de zogenaamde “myokines”. Myokines beschermen je tegen ziekte en vormen het “laadstation” voor je immuunsysteem. Dit betekent dat sterke spieren niet alleen zorgen voor meer kracht maar dat zij ook het immuunsysteem versterken en fysieke fitheid bevorderen.

Hoe werkt het Immunity Boost programma?
Het hele programma bestaat uit 4 fasen en elke fase bestaat uit 6 trainingen. Wanneer je 2x per week traint duurt het programma 3 maanden. De training zelf bestaat uit een warming up, krachttraining en cooling down.

  1. Get started. Rustige start met een lage intensiteit om het lichaam te laten acclimatiseren en een goede basis te ontwikkelen.
  2. Volume up. Spier uithoudingsvermogen met pauzes in de sets om de bloedcirculatie te bevorderen.
  3. Intensity up. Spiergroei met pauzes in de sets om de bloedcirculatie te bevorderen en het vrij laten komen van myokines
  4. Peak. Verhoogde intensiteit om de groeiprikkel te versterken en het trainingseffect te verhogen.

Vanaf de eerste training kun je geheel automatisch trainen gebaseerd op wetenschappelijke principes.

Met conventionele training riskeer je overbelasting en daarmee een verlenging van het tijdsbestek waarin je immuunsysteem verzwakt is. Vooral “bootcamp”-achtige trainingsprogramma’s die je naar je persoonlijke grenzen brengen kunnen riskant zijn.

Met eGym kunnen de trainingsprikkels erg nauwkeurig gecontroleerd worden waarbij de noodzakelijke trainingsprikkels voor spiergroei en het vrijkomen van myokines gegarandeerd worden.

Warming up fase
Een warming up fase met spierlengte training (mobiliteit) verhoogt de circulatie van je lymfesysteem en verbetert de ademhaling om zo je lichaam optimaal voor te bereiden op de trainingsprikkel.

Training
De training op zich bestaat uit progressieve spiertraining die je spieren de noodzakelijke prikkel geven om het vrijkomen van myokines te verhogen.

Cooling down
De cooling down verlaagt verzwakking van je immuunsysteem en versnelt je herstel.

Positieve effecten bij bestaande onderliggende ziektes
Ondersteuning van het immuunsysteem met gerichte training maakt het mogelijk om het afweersysteem van je lichaam te versterken in de tijd van het coronavirus. Gerichte training heeft ook een positief effect op je algehele gezondheid, zelfs in het geval van een verhoogd risicoprofiel.

Onderliggende ziektes zoals verhoogde bloeddruk, hart- en vaatproblemen, type 2 diabetes en longaandoeningen kunnen het risico verhogen op een verergering van de ziekte wanneer er sprake is van een infectie. Niet alleen zal krachttraining je immuunsysteem versterken maar het zal ook positieve effecten hebben op onderliggende ziektes waardoor een verhoogd risicoprofiel aanwezig is.

Ga voor “Goud” met het Immunity Boost programma
De aanbeveling van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) is 150 minuten intensieve fysieke activiteit per week naast spieropbouwende training.

Met het Immunity Boost programma erbij kun je gaan voldoen aan deze aanbeveling – en ons Activiteitsniveau Level 4 – , al met 2 trainingen per week

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Website door Buro TARGET