• Fysiotherapie Retera
  • Fysiotherapie Retera
eGym boeken

Reducept

REDUCEPT

Fysiotherapie Retera biedt een nieuwe behandeling aan bij chronische pijn. Een methode waarbij je de regie over je pijn terugneemt. 80% van de gebruikers ervaart na training meer controle over hun pijnklachten. De behandeling van deze doelgroep wordt vanaf nu ondersteund door een Virtual Reality (VR) game, ontworpen door Reducept.

Tijdens het spelen van het programma leert u hoe pijn werkt in uw lichaam en hoe u zelf pijn kunt leren beïnvloeden. Door het verhaal van pijn virtueel mee te maken, wordt de informatie goed opgeslagen.

Als patiënt kiest u zelf de pijnlijke plek op uw lichaam. Vervolgens reist u over de zenuwbanen, naar het ruggenmerg en tot slot naar de hersenen. Gedurende deze reis worden de volgende elementen toegepast: mindfulness, visualisatie, cognitieve gedragstherapie en ontspanningstraining.

Door regelmatig te trainen met Reducept leert u goed hoe pijn werkt. Daarnaast leert u hoe u zelf strategieën kunt toepassen om uw eigen pijn te reguleren in uw dagelijkse leven.
Om een indruk hiervan te krijgen verwijzen wij u graag naar onderstaand filmpje.
 

 

Testimonial:

Ik zit al 30 jaar in een rolstoel met een dwarslaesie en heb al even lang zenuwpijn. Deze zenuwpijn is in de afgelopen 5 jaar toegenomen. Toen mijn vrouw mij op "Reducept" attendeerde, werd ik erg nieuwsgierig. Ik ben meteen gaan kijken naar de mogelijkheden. Zodoende kwam ik bij Retera in Deurne terecht. Ik viel met mijn neus in de boter. Ik was hier namelijk de éérste die met de VR bril en 'Reducept' mocht werken.

Als eerste kreeg ik uitleg over het programma en de ontstaanswijze van chronische pijn. Vervolgens ging ik aan de slag met de VR bril. Dit was best wel een aparte ervaring, doordat je door de bril afgesloten bent van de wereld om je heen, ervaar je dit véél intenser. Je gaat met het programma "letterlijk" in je eigen hoofd kijken. Je ziet je hersenen in de bril en de zenuwbanen waar de pijnprikkels overheen gaan. De bril geeft je de mogelijkheid om zelf op 'pijnprikkels' te schieten. Tevens is er een ontspanningsoefening waarbij je een bal moet volgen en nog een fijne oefening waarbij je een oplopend aantal bollen in een patroon moet zien te onthouden.

Ik heb de therapie als bijzonder goed werkend ervaren.  Met name de uitleg over het concept "pijn" en het feit dat je middels ontspanning pijn kunt beïnvloeden, hebben bij mij de ogen geopend. De Sessies hebben mij geholpen om meer te ontspannen tijdens het krijgen van een pijnaanval.

Nico Teunissen

Website door Buro TARGET