top of page

Corona Revalidatie

Er is bij fysiotherapie Retera een revalidatie programma beschikbaar voor mensen die in het ziekenhuis (IC) of thuis COVID-19 hebben doorgemaakt. Dit programma wordt gegeven door een longfysiotherapeut, waardoor u gespecialiseerde zorg ontvangt. Indien nodig maken we gebruik van ons multidisciplinair netwerk. (diëtiste, ergotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut, psycholoog en huisarts)

Er wordt gekeken naar uw hulpvraag en actueel klachtenbeeld. Samen wordt er een plan met behandeldoelen opgesteld en besproken hoe we de doelen kunnen realiseren.


Mogelijke behandeldoelen kunnen zijn:

  • informatie geven over de ziekte COVID-19 en de invloed op uw leven

  • ademhalingsadviezen, ademspiertraining, hoesttechnieken om slijm op te hoesten

  • oefentherapie en advies om dagelijkse activiteiten op te kunnen pakken

  • conditie en spierkrachttraining

  • begeleiding in het oppakken van werk en sportactiviteiten

Wij zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet, een landelijk dekkend netwerk voor chronische ziekten, waaronder chronische longaandoeningen.Via dit netwerk en het KNGF worden wij blijvend op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen rondom de Corona-revalidatie om de meest actuele zorg te kunnen aanbieden. 


Psychosociale begeleiding op basis van haptonomie

Haptonomie gaat over de rol van gevoelens in communicatie binnen jezelf of met anderen. Wat zijn je drijfveren? Welke gevoelens spelen daarbij een rol?Haptonomie gaat ervan uit dat gevoelens terug te vinden zijn in het lichaam. Deze gevoelens zetten zich vast in de vorm van bewegingspatronen en voorkeurshoudingen.Haptonomie kan helpen in situaties waarin een conflict is ontstaan en helpt de kracht van gevoel te ontdekken. 

Neem contact op

bottom of page