• Fysiotherapie Retera
  • Fysiotherapie Retera
eGym boeken

NIEUW BIJ FYSIOTHERAPIE RETERA: YIN YOGA

Vanaf woensdag 5 oktober kunnen e-gym abonnementhouders deelnemen aan Yin Yoga lessen. De lessen worden verzorgd door yoga docent Desireé Relou. De lessen vinden iedere woensdagavond plaats in de oefenzaal van de praktijk. U kunt kiezen uit twee tijdsblokken om deel te nemen aan de lessen, namelijk van 19.00 uur tot 20.15 uur of van 20.30 uur tot 21.45 uur. U kunt zich voor deze avonden online aanmelden via Supersaas. Tijdens deze les zal er intensieve begeleiding plaatsvinden door Desireé, vandaar dat er maximaal 5 pesonen per blok deel kunnen nemen.


Hieronder treft u informatie aan over Yin Yoga.

Yoga

Yoga brengt lichaam en geest in balans. Het woord yoga betekent letterlijk verbinden. Door yoga te beoefenen kan je verbinding maken tussen lichaam en geest. Yoga verenigt lichaam, geest en energie. Met een kalme gemoedtoestand als resultaat. Ook kan het zorgen voor een betere fysieke gezondheid, mentale controle en zelfbewustzijn. Inmiddels zijn er talloze soorten yoga. Met elk zo zijn eigen karakteristieken.

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige, langzame, meditatieve vorm van yoga. De houdingen (veelal liggend en zittend) worden voor langere tijd vastgehouden: 3 á 5 minuten. De spieren ontspannen zoveel mogelijk. Ondanks dat de houdingen passief worden uitgevoerd heeft yin yoga een groot effect op lichaam en geest.

Yin yogalessen richten zich op het creëren van ruimte in het bindweefsel en de gewrichten. Door de houdingen voor langere tijd aan te houden bereik je het stugge bindweefsel. Het wordt gehydrateerd en het brengt soepelheid terug. Het bindweefsel speelt een grote rol bij hoe lekker je in je vel zit (letterlijk en figuurlijk).

Yin yoga kan zorgen voor een balans in het lichaam en geest. De les staat in het teken van loslaten en ontspannen. Het is een mooie vorm van yoga als tegenhanger van de drukte die we allemaal dagelijks kunnen ervaren. Tijdens de les is er tijd om grenzen te ontdekken, stil te worden, dieper/ bewuster te worden van wat er afspeelt in lichaam en geest. Er is focus voor mindfulness en (buik)ademhaling. De stilte en de zachtheid kunnen je dicht bij jezelf brengen. Er is tijd om te oefenen met compassie voor jezelf en voor de ander. Tijd om te luisteren naar jouw eigen lichaam en geest en naar wat het nodig heeft.

Desiree verwelkomt u graag tijdens haar lessen. Mocht u nog vragen hebben over de lessen Yin Yoga dan kunt u deze stellen aan één van de therapeuten of stuur een bericht naar info@fysiotherapieretera.nl


Binnenkort gaan wij ook van start met HIT circuittrainingen. Informatie over wat dit precies inhoudt en op welke tijdens deze trainingen aangeboden gaan worden volgen later.


Sportieve groet van,

Team Fysiotherapie Retera

 

Website door Buro TARGET